metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
Nick ~Nick (Gość)15.02.2017 12:39

Naiwniacy niczego się nie uczycie przecież w tym kraju nikomu nie zależy na zdrowiu ludzi, tylko patrzeć jak zakażą ogrzewania węglem i wygaszą kolejne kopalnie bo nie rentowne co wywali cenę ogrzewania w kosmos, albo wprowadzą podatek od emisji CO2 dla gospodarstw domowych.

60

mojo ~mojo (Gość)15.02.2017 10:47

Trzeba wprowadzić zakaz sprzedaży pieców śmieciaków, dopuścić do obrotu jedynie węgiel o odpowiedniej jakości (mało zanieczyszczony) oraz wspierać finansowo wymianę starych kotłów na nowe nie opalane węglem.

92

lel ~lel (Gość)15.02.2017 15:01

Powinni zamknąć szkoly na jakiś czas....

41

łukasz ~łukasz (Gość)15.02.2017 15:15

zapraszam do piotrkowskiej odlewni tam to jest smog że świata nie widać ale oficjalnie żadne normy nie są przekroczone tak to się robi

91

gonia29 ~gonia29 (Gość)15.02.2017 17:22

A ustawy o źródłach energii odnawialnej jak nie było, tak nie ma. jeszcze w ubiegłej kadencji sejmu posłowie PiS walczyli z PO lobbując na rzecz węgla z polskich kopalń i do tej pory PiS twierdzi, że mamy węgiel więc po co nam elektrownie wiatrowe, słoneczne czy wodne...

71

Piotr-AS ~Piotr-AS (Gość)15.02.2017 22:00

Stan powietrza przez cały dzień jest bardzo zły! Aktualnie osiągnął poziom niebezpieczny dla życia i zdrowia ludzi! PM10 przekroczył 403 mikrogramy na metr sześcienny.

30

chemik ~chemik (Gość)16.02.2017 10:15

Czy pamiętacie Państwo burzę wokół wiatraków? Na cholerę nam odnawialne źródła energii? Przecież od tego kury kwadratowe jajka znoszą!!! I tak protesty sprowadzały się do tego "dlaczego u sąsiada postawili, a nie u mnie???!!!.
W zaistniałej sytuacji smogowej proponuję przy każdym gospodarstwie rolnym postawić generator parowy opalany śmieciami (i tak połowa z nich opala śmieciami), a w każdej gminie - spalarnię opon. To taka dobra zmiana - dym z kominów przepędzi smog.

40

Pic na wodę ~Pic na wodę (Gość)15.02.2017 16:33

Ludzie smog to jest na halach produkcyjnych gdzie pracują spawacze, gdzie się pali stal palnikami potem szlifuje itp. W takich miejscach jest dopiero smog.... Na takiej hali filtr wstępny od nawiewu spawalniczego zapchany jest w 3, 4 godziny. Niech władze zrobią wam na mieście podobne doświadczenie i niech takie urządzenie pracuje swobodnie przez kilka godzin i niech wam pokażą jak filtr wygląda po np 5 godzinach ciągłej pracy. Ja bynajmniej żadnego smogu na swoim osiedlu nie odczuwam

71

Piotrkowianin Piotrkowianinranga22.10.2017 10:27

Znowu się zaczyna.
"Jakość powietrza Piotrków, Krakowskie Przedmieście
Dobry
Dobry PM10: 32 µg/m3 (64%) Stacja offline, 08:00 (GIOŚ"
Wczoraj o godz. 21 było 144% normy.

30

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat